Fine børnesange med ørehængende melodier!

Jumbo er en Danseelefant er en samling af 15 enkle børnesange og musiklege for de 0–3 årige med dertilhørende noder og fagter.

Bogen kommer desuden med en CD, så man kan få lyt for sagen, før man selv sætter egen vokal til sangene eller blot som baggrundslyd at støtte sig til, når man leger med de små.

Karina Øgendahls tekster er simple og lette at synge med på for både børn og voksne. Man skal ikke forvente et højt børne-poetisk niveau, men de små tekster, der for det meste tager udgangspunkt i gentagelser af en enkelt eller et par sætninger, rammer sin unge målgruppe og gør det nemt for alle at være med.

På bogens sidste sider finder man beskrivelser af sangenes udviklingsmål samt en liste over, hvilke rekvisitter man med fordel kan benytte. Det er fint at få sat ord på, hvad sanglegenes ambitioner er for de små, og beskrivelserne er tilpas korte og præcise, så det ikke kommer til at føles som en lang lektion i børne-motorik.

Jeg vil anbefale bogen til vuggestuepædagoger/dagplejemødre o. lign., der mangler inspiration til nye sanglege. Der er materiale til meget musikalsk sjov med de små; lige fra sæbeboble-fascination over kazoo-sang og til arbejdsmaskine-lir.

God fornøjelse!

Jumbo er en Danseelefant – Musikalsk legestue for de 0-3 årige

Karina Øgendahl

48 sider

Forlaget Ravnerock

Udgivet august 2017

Anmeldt af Tea Stræde Spile