Der er stadig rock i denne syrede engelske gut der rigtig ruller derudaf. Vi kommer ind i et kendt Nick Hornby univers med en totalt fikseret fan, Duncan, af en obskur rockstjerne Tucker Crowe. En rockstjerne der ikke lige lever op til Duncans forventninger om sit store idol. Duncan er en nørd med en mission. Han er profet og webmaster for Tucker Crowes hjemmeside – en Tucker Crowe der har været forsvunden siden 1986. Duncan er helt besat af ideen om at vide alt om Tucker Crowe for ikke at sige, at Duncan vil vide mere om Crowe end han ved om sig selv.
Tucker har i 15 år boet sammen med Annie, og i al den tid har hun betragtet Duncans passion som en slags sygdom. Men Duncans passion for Annie er for længe siden død og begravet under Crowes tunge skygge.

Til stor overraskelse for alle og især sine never-die fans kommer der pludselig et nyt cd-udspil fra Tucker Crowe. Duncan farer til tasterne for at give sin mening om udgivelsen til kende, men det viser sig at være Annies noget mere bedske netkommentarer som fremkalder en respons fra Tucker, og det bliver Annie der chatter med Crowe. Annie er så fed-up af det lidenskabsløse skindøde forhold til Duncan, at hun omsider opgiver det. Det er ikke helt Duncans kop the, da Annie og Crowe begynder at slikke hinanden i nakken. Det er ikke helt simpelt for Annie at falde i med den gamle rockmusiker.

‘Juliet, Nøgen’ er en rejse sammen med en sygeligt fikseret egoist der er blind for alt andet end sin jagt på det næste Tucker Crowe-fix. Den mytiske roockstjerne er i virkeligheden en ældre gråhåret mand med et hav af exkoner og børn i spandevis, Faktisk en ganske almindelig fyr der selv står i køen i supermarkedet.

Der foregår et intens spil mellem de meget forskellige personer og deres verdener. Hornby er ikke bleg for at spidde og udlevere sine personer. Det er faktisk ret så fornøjelig sygt, og Hornby tegner nogle megainteressante personer med nogle seriøst mærkværdige og skæve udviklinger.

Det er solid underspillet engelsk humor og hudfletning som det er bedst, når der bliver storsvunget med krabasken. Der er godt gang i de undersøiske strømhvirvler i den lille engelske flække Gooleness, så læseren har noget at glæde sig til. Mød det fortabte firsermenneske der lever i og gennem de gamle sangtekster for at undgå virkeligheden og ikke at blive en del af nutiden. Nyd bogen.

Forfatter: Nick Hornby
Oversættelse: Jan Hansen
336 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udg.: 22.04.2010