Alt det, jeg holdt af at foretage mig, er blevet enten umuligt, moralsk forkasteligt eller ulovligt.

Roman om kriser. Hedda opdager, at hun er gravid og går til lægen for at få abort. Ifølge lægen kræver den norske stat, at den gravide tager tre dages betænkningstid inden aborten, weekenden tæller ikke med. Og for Hedda går dagene hurtigt og bliver til mange. Hun er stadig forelsket i barnets far, en fascinerende mand, der begyndte at distancere sig fra hende efter et ganske kort bekendtskab.

Den avis, Hedda har været tilknyttet som freelancer, skærer ned på udgifterne ved at opsige aftalen med Hedda, og i desperation styrter Hedda ud og køber en flybillet til Grækenland. Flyet kommer i vanskeligheder og må foretage en nødlanding, lidt som Heddas liv. Hedda rejser tilbage op gennem Europa, et Europa der er næsten lige så meget i krise, som hun er. Undervejs møder hun Milo, der har et par Freudian slippers og er meget forskellig fra hendes ekskæreste. Milo er en sand overlever i en verden der ikke rigtigt har brug for al den menneskelige arbejdskraft der er til rådighed. Hedda har god brug for Milos ideer, men ikke for Milo, og egentlig har hun heller ikke brug for barnet.

Hedda har rammende kommentarer til det meste, arbejdsmarked, politik, sex, og til tider er hendes tanker skarpe som barberblade eller Informations kritiske artikler. Økonomi, ledighed, graviditet vokser og gør Hedda desperat. Som Die Rote i Alfred Anderschs roman af samme navn leder Hedda fortvivlet efter holdepunkter der kan give hendes liv en antydning af stabilitet.

Jeg nægter at tænke

Lotta Elstad

Oversat af Signe Lyng

240 sider

Hoff & Poulsen

Udgivet: 28.09.2018

Birte Strandby