En lille rap julehistorie om forelskede nisser og julemandsproblemer

Loppe og Skjalte er tidligere drillenisser, først kendt fra Kenneth Bøgh Andersens julefortælling Juleønsket.

Nisserne er blevet voksne, næsten. Loppe er begyndt som drillenisselærer, og Skjalte er blevet forfatternisse. De er begge glade for det de laver, men Loppe har problemer med en lidt for kvik elev, og nissedrillerier kan godt være noget grovkornede. Det er ikke de to unge nissers eneste problem. De er kommet i den alder, hvor de interesserer sig for nissepiger. Loppe er glad for Sille, og Skjalte er ved at mande sig op til at komme i kontakt med Juliane, men det er en øvelse med forhindringer.

Oven i købet er der sket det forfærdelige, at nogen har stjålet julemandens latter. Og uden latter er julemanden slet ikke den rigtige, hjertelige bedstefartype. Så det haster med at finde latteren og gerningsmanden. Loppe og Skjalte bliver sat på sagen, og det skrider ret hurtigt frem, men der er flere forviklinger undervejs, og måske er Juliane mere interesseret i Loppe end i Skjalte.

Sussi Bech har forsynet historien med farverige, hyggelige og ikke helt så hyggelige billeder af nisser og et pyntet julemandsmiljø.

Det er en udmærket historie. Det er sjovt at høre om nissernes særegenheder, og mysteriet kan nok tiltale de meget unge. Hvis man er en af dem der har en forkærlighed for Kenneth Bøgh Andersens mere uhyggelige fortællinger, kan man godt blive lidt skuffet over den totale mangel på grusomhed i Jagten på Julemandens latter, men det er selvfølgelig kun jul en gang om året.

Jagten på Julemandens latter

Kenneth Bøgh Andersen

Illustreret af Sussi Bech

80 sider

Høst & Søn

Udgivet: 05.10.2018

Birte Strandby