Gunvor Reynbergs nye serie Os i 3.U er både sjov og lærerig læsning for målgruppen 6 +. Hovedpersonen hedder Foxy og hendes allerbedste ven hedder Mikkel. Foxy er stædig og hun får næsten altid sin vilje. Mikkel er en god ven, der måske lige lidt for ofte ender med at sige ja til Foxys skøre ideer og luner. Men det kommer der heldigvis en masse sjove eventyr ud af og det er bestemt ikke kedeligt at læse de opmuntrende fortællinger.

Jagten på Benny er fortællingen om, hvordan man nogen gange ønsker sig en lillebror og i stedet får en lille hundehvalp, som så stikker af og sætter en hel by og en skole på den anden ende.

Kødbollekrigen kaster os ud i et omfattende opgør mellem Foxy og klassens nye dreng, Wilhelm, der giver sig ud for at være lidt af en snu bølle, men som faktisk slet ikke er så slem endda.

I de to bøger, som begge byder på masser af action, grin og finurlige bekendtskaber, lærer vi om hvordan man skal passe på med at skue hunden på hårene – både den bogstavelige og den i overført betydning, vi lærer om hvordan alkohol kan gøre voksne mennesker ret skøre, og om at der bag enhver facade gemmer sig en historie, som kan forklare os en hel masse og lave erklærede fjender om til næsten-venner.

Historierne hjælpes i øvrigt godt på vej af små søde tegneserier af tegner Niels Roland, som bare venter på at blive farvelagt af ivrige børnehænder.

Alt i alt er de to første bøger i serien Os i 3.U rigtig vellykkede og egner sig både til højtlæsning for den yngre ende af målgruppen og læs selv for den ældre. Højtlæsende voksne vil ret sikkert også få sig en herlig oplevelse med Foxy og co. på eventyr. God fornøjelse!

Gunvor Reynberg

Jagten på Benny

Kødbollekrigen

122 sider, 133 sider

Udgivet 19. august 2016

Høst & Søn

Anmeldt af Tea Stræde Spile