Den ydmyge amulet er Sascha Christensens romandebut. Det er første bind i Humaran-trilogien om den unge magiker

Josephine Teller. I Tellers verden er magikere et noget ildeset folkefærd. Almindelige mennesker er bange for magikernes mystiske kræfter. Man vil gerne benytte magikernes evner til at gøre tilværelsen nemmere, men man mener at magikerne har deres egne skjulte agendaer. Man stoler ikke på magikerne længere end til den næste trylleformular.

Selvom alfer er dygtige til at hjælpe magikerne med deres kunster, er alfer hver mands eje. Alfer bliver købt og solgt blandt menneskene, men alferne er gode hjælpsomme væsner, som knytter stærke bånd til deres mennesker og hjælper til med alt det praktiske i den udstrækning deres ringe størrelse tillader det.
Josephine flytter til landsbyen Haselby, hvor hendes onkel og faster vil åbne et hotel i et forladt herskabshus, som ingen vil have, fordi det i sin tid blev bygget af en magtfuld magiker. Josephine skal bo hos sin faster, fordi hendes forældre er blevet forvandlet til to egetræer under en diskussion med en anden magiker. Magien virker nogen gange temmeligt ukontrollabelt og med en fuldstændig uforudsigelig og ikke altid lige morsom effekt.

Men der er uhyggelige hemmeligeheder gemt i det gamle hus, og snart går den vilde jagt efter den mest magtfulde trylleamulet af dem alle: Humaran. Magtbegærlige udøvere af sort magi skyr ingen midler for at få fingre i amulettet, og kampen mellem de gode og de onde tager fart.

Den ydmyge amulet er en finlurlig historie skrevet med fantasi og indlevelse i den unge magikerpiges verden, og der er lagt op til flere spændende eventyr i den farlige jagt på amuletten.
Et flot fantasy-eventyr fra 12 år og opefter. Det langsomt stigende tempo lover godt for næste bind.

Den ydmyge amulet

Forfatter: Sascha Christensen

384 sider
Forlag: Bahnhof
Udg.: 24.04.09

Jan vandall/bogvægten.dk