Alle kender Jacob Holdts bog Amerikanske billeder fra 1977. Derfor er her ikke nogen anmeldelse, men her er et uddrag fra Wikipedia:

Holdt kom tilbage til Danmark i 1975, og i 1977 udgav Informations Forlag en bog under titlen Amerikanske billeder med et udvalg af fotografierne. Holdt skrev i bogens forord, at hans mål med bogen var at overvinde samfundsmæssige misforståelser som racisme og fattigdom. Bogen var tilegnet Cubas kommunistiske diktator, Fidel Castro, som Holdt omtalte som ”romantikeren, idealisten, filosoffen og især pragmatikeren Fidel Castro”.

Bogen vakte stor opmærksomhed i USA og Europa. I Danmark opnåede den danske version i 1977 et salgstal på 80.000 bøger, og i USA udkom den i 3,5 millioner eksemplarer. I Tyskland blev første oplag på 12.000 bøger solgt på blot tre dage.

‘Amerikanske billeder’ viser et skræmmende billede af knust selvværdsfølelse, håbløshed og deraf følgende vold og bandekrige med baggrund i amerikanernes marginalisering af de sorte.
I fem år vagabonderede danske Jacob Holdt uden penge i USA og levede sig ind i både de fattigste ghettoer og de rigeste miljøer. Med et lommekamera skabte han ud fra sine stærkt personlige oplevelser et af århundredets mest omdiskuterede bøger, og han har siden vist dias og holdt mere end 5000 foredrag over hele verden, heraf mere end 1200 på amerikanske colleges.

 

Og her er så filmen:

Jacob Holdt: Mit liv i billeder har biografpremiere den 5. oktober i biografer over hele landet.

Et filmportræt af en dansk legende.

Forfatter, fotograf, manden bag de ikoniske AMERIKANSKE BILLEDER. Filmen går helt tæt på mennesket Jacob Holdt, som er nået til et punkt i sit liv, hvor det er på tide for ham at dykke ned i fortiden og gøre status over sit temmelige begivenhedsrige liv.

Instruktør: Niels-Ole Rasmussen
Producenter: Copenhagen Film & TV
Land: Danmark
Længde: 1 time og 30 min.
Sprog: Dansk og engelsk med danske tekster