Roman om Laila der angiveligt har været udsat for misbrug fra sin stedfars side. Det står ikke direkte men antydes og forklarer Lailas modvilje mod ham.

Da Laila er fyldt tyve år går hun hjemmefra i frustration og møder en ung mand, der lærer hende noget om rygning og sex. Herefter møder hun Allan, der er hendes første store kærlighed. Hun beslutter sig for, at det eneste der mangler i deres tilværelse er et barn. Så hun bliver gravid, og efter veloverstået fødsel presser hun Allan til at gifte sig med hende. Bryllupsfesten holdes hos hendes mor og papfar, og da Allans mor dukker op, stærkt beruset og i selskab med en for brudeparret hidtil ukendt kæreste, afsløres en sandhed, som selskabet hellere havde undværet.

Det bliver ikke den eneste ubehagelige overraskelse i Lailas liv. Allan er ikke den mand, hun havde forventet, og hun flytter sin interesse over på andre mænd. Ti år senere har hun erhvervet erfaringer med salg af sex, af heroin og til slut mord. Hun har også tillagt sig to børn og har et tredje i maven, men børnene fylder forbløffende lidt i hendes liv. De følges til børnehave, ligger i barnevognen og en enkelt gang klager et barn over at blive trukket væk fra mormorens højtlæsning. Lailas selv ligner et eksempel på multiple personality disorder, hun har ubegribelige humørsvingninger og bevarer distancen til læseren fra først til sidst.

Der er flere spændende tiltag, en særlig interessant bryllupsscene, men som læser risikerer man at stå som både udenforstående og uforstående. Hvad er det Laila vil?

Hvorfor ser de mig ikke

Werner Funder
361 sider
mellemgaard
Udgivet: 2014