Efter sin berømmede 10-binds serie om A-gruppen har Arne Dahl nu kastet sig over en ny politimæssig konstellation Opcop, der er et nyt fælles europæisk politienhed, som skal kunne operere på tværs af landene med en slags overstatslig myndighed. Den operative chef for gruppen er svenskeren Paul Hjelm, og i løbet af Hviskeleg præsenteres vi yderligere for et dusin af hans garvede medarbejdere. En international blanding af erfarne og hærdede politifolk, der for de flestes vedkommende er vant til at arbejde i de mest farlige og hårdkogte kriminelle miljøer i Europa. F.eks. møder vi Kerstin Holm fra A-gruppen, som nu er leder af Opcops svenske lokalkontor.

Hviskeleg er en krimi om de groveste grænseoverskridende forbrydelser og international økonomisk kriminalitet i milliarddollar-masterklassen. Opcop er egentlig slet ikke klar til at starte operative handlinger endnu. Men fundet af en hemmelig meddelelse til til ‘Den operative enhed, Interpol’ gemt i endetarmen på en kvinde, der er blever fundet banket langsomt til døde på en torturlignende facon, sætter Hjelm i gang med at organisere en efterforskning af sagen.

Samtidig kører en anden sag. En politibil, der er i følgekortegen under Obamas topmødebesøg i England, kører en asiat ned for øjnene af Arto Söderstedt – medlem af Opcop – mens asiaten forsøger at kontakte Söderstedt. Inden han udånder i politimandens arme, hvisker asiaten en åbenbart meget vigtig besked på et uforståeligt sprog til ham.

En kinesisk rengøringskone, der bryder ind i en computer hos sin arbejdsgiver i Sverige, sættere yderligere en sag i gang.
Opcop-agenterne bliver sat til at arbejde parvis i de forskellige lande, som sagerne berører, og vi kommer i berøring med kriminalitet på topplan. Økonomisk svindel i milliardklassen, total hæmningsløs og grænseoverskridende forgiftning af mennesker og miljø.

At arbejde for Opcop viser sig at være en temmelig farlig bestilling. Når man er oppe mod forskellige landes mafiaorganisationer og enorne økonomiske interesser tæller menneskeliv ikke stort, heller ikke politifolks, hvilket gruppen kommer til at sande.
Arne Dahl får læseren bragt langt omkring på de knap 500 sider, hvor der demonstreres forbindelser mellem de hurtige penge i international handel og i fabrikation af forbrugsgoder uden hensyn til andet end profit og de mafiaorganisationer, som sørger for at det hele kører gnidningsløst og med koldt overlæg fjerner enhver menneskelig forhindring.

Med det store antal aktive personer i handlingen kommer ikke man ikke tæt ind på livet af de medvirkende, men der er mere lagt an på underholdning gennem udvikling af plottene og afsløringen af den indviklede internationale kriminalitet.
Arne Dahl leverer den forventede vare med en international cocktail af løgne, mord, bedrag og total umenneskelig hensynsløshed.

Hviskeleg

Forfatter: Arne Dahl
Oversættelse: Anders Johansen
479 sider
Forlag: Modtryk
Udg.:
4 glober

Jan Vandall