Så kom danskernes svar på Fifty Shades, bare mere velskrevet. For det foregår i den danske forlagsbranche. Og hvis man troede, at forlagsbranchen var noget med at sidde og læse, mens man støvede til, så kan man godt tro om igen.

Karoline arbejder for Nicholas, der er direktør for forlaget Ditlevsen. De tænder begge på litteratur, og de tænder på hinanden. Men hvor det for Karoline er stort og afgørende, så betyder forholdet tilsyneladende ikke så meget for Nicholas. Det ender ikke godt for Karoline, men det lykkes hende at samle sig selv op, og så begynder hun at skrive litteratur, og hun beslutter at starte et forlag der skal udgive erotisk litteratur.

Arbejdet med forlaget fører hendes sammen med Nicholas igen, og det går galt – i betydningen: Karoline har nul modstandskraft overfor Nicholas, og han er ikke bleg for at bruge sine talenter som superelsker i litteraturens tjeneste. Bedst som Karoline tror, at der er styr på tingene, bliver hun snigløbet af Nicholas. Det er lige ved at slå hende ud, men denne gang har hun allierede og kan tage kampen op mod større forlag og magtfulde elskere.

Handlingen er fin, men ikke så usædvanlig. Til gengæld fylder erotikken meget i romanen, og romanen er så velkomponeret, at Fifty Shades bliver en anelse kitsch i sammenligningen. Hvilket er med fuldt overlæg, så vidt man kan bedømme på de jævnlige referencer til bestsellerserien.

Man plages ikke efterfølgende af lange overvejelser om budskab og hensigt, men det er da en interessant nyhed, at forlagsbranchen er andet end forventet, og at det kan lade sig gøre at have sex på et flytoilet.

Hvis ikke nu

Albert Lilja

306 sider

Lust

Udgivet: 2018

Birte Strandby