En historie i en historie

Midt under et vigtigt møde hører juristen Julia pludseligt stemmer, eller rettere en stemme; en kvindestemme der dukker op i hendes hoved, den advarer hende og stiller spørgsmål til det hun gør. Senere protesterer den når Julia drikker rødvin, og den hulker om natten. Der er ikke hjælp at hente hos psykiateren der opfatter stemmen som et krisetegn, men så møder hun en buddhistisk munk der har oplevet fænomenet før: en fortvivlet sjæl der har taget bolig i Julias krop. Med munkens hjælp finder Julia frem til, at sjælen tilhører en burmesisk kvinde, og hun beslutter sig for at tage til Burma, også for at møde sin halvbror, som hun ikke har set i ti år.

Det er en helt anden verden, med særlig magi og andre spilleregler, og her hører Julia også historien om Nunu. Det er en fortælling om et liv i Burma, næsten på sultegrænsen forekommer det, men ikke ulykkeligt. Det handler om den store kærlighed, om den første søn der er ønsket og velkommen, og det handler om den anden søn er der er uønsket endda forsøgt aborteret. Og så handler det om et forfærdeligt valg, og om krig, undertrykkelse, tilgivelse og mere kærlighed.

Hjertets stemme er en meget speciel roman, der smukt formidler stor sanselighed i Nunus fortælling og en meget vestlig tankegang i Julias beretning. På sine steder kan den virke lidt langtrukken, og man kan få den tanke, at romanens sprog kan have taget skade af først at blive oversat fra tysk til engelsk og derpå til dansk.

Jan-Philipp Sendker

Hjertets stemme

Oversat af Lærke Pade

353 sider

Gads Forlag

Udgivet: August 2016

Birte Strandby