Tredje bog om Hjalte og hans venner, trælpigen Kuska, og Rurik der er krigsbytte fra kamp med venderne og søn af en fyrste.

Hjaltes far beslutter at sejle til vendernes fæstning Arkona for at bytte Rurik med sin datter, Sigrid, der er fanget af Ruriks onkel. Hjalte skal til sin sorg og vrede ikke med på rejsen, så han ender med at snige sig ombord. Det stemmer ikke hans far mildere, da han opdager den blinde passager, og Hjalte bliver sat til at ro. Først da de møder Harald Blåtand får Hjalte lejlighed til at brillere med det, han kan og langsomt vinder han sin fars accept.

Der er mange strabadser undervejs på rejsen, i Arkona blomstrer intrigerne. Ruriks onkel er flygtet og har taget trælle og soldater med sig. Hjalte og vennerne må opsøge slavemarkedet for at finde Sigrid.

Historien er fortalt fra Hjaltes synsvinkel. Det er ingen spøg at være søn af en kriger og presset både på ude- og hjemmebane. Samtidigt får vi et billede af vikingetiden med brydninger mellem kristendom, asatro og vendernes særlige hybrid der tilbeder Svantevit. Også kampen om Danmarks trone kommer til syne i uoverensstemmelserne mellem den gamle Harald Blåtand og hans søn, Svend Tveskæg, der har mindre til fælles, end man skulle tro. 

Det lykkes over al forventning Charlotte Blay at gøre vikingetiden levende og nærværende.

De to første bøger i serien er Hjaltes kamp og Hjalte og kong Blåtand. 

Hjalte på vikingetogt

Vikingedrengens saga 3

Charlotte Blay

Illustreret af Per O. Jørgensen

140 sider

Koustrup & Co.

Udgivet: Oktober 2021

Birte Strandby