Krimi – i princippet en whodunnit, men ved nærmere eftersyn er det et klip fra de mere stilfærdige lag i det norske samfund.

I en gammel campingvogn finder man de maltrakterede lig af en lille dreng og hans mor. Politiet begynder arbejdet metodisk, men der er ikke meget at arbejde med. Den dræbte kvinde var hjemmehjælper og vellidt af sine klienter. Hun havde ikke megen familie eller mange kontakter men gik samvittighedsfuldt op i at være en god mor for sin søn. Faren var ude af billedet.

Romanen følger tre spor: Politiarbejdet, den unge mor, Bonnie, og hendes søn, og Eddie der er 21 og bor hjemme hos sin mor.

Bonnie gør rent hos nogle ældre mennesker. Hun er arbejdsom og fleksibel, og derfor ender de vanskeligste klienter tit hos hende. Arbejdsrutiner og krav er blandede og ofte anderledes end de opgaver, en hjemmehjælper sædvanligvis må stilles. En af de gamle damer våger over hende som en høg, og Bonnie har aldrig hørt hende sige noget pænt, så stor er overraskelsen over, at hun efter damens død pludselig arver to millioner kroner. For en enlig mor er det en fantastisk gave, og hun og barnet laver store planer om, hvad pengene skal bruges til.

Vores andre hovedpersoner, Eddie og hans mor, har ikke så dårlig en tilværelse. Her er der også en far, der er forsvundet ud af deres liv, men de savner ham ikke så meget, indtil Eddie en dag får den ide, at han vil opsøge ham.

Fin opbygning og behageligt sprog der tillader læseren god indlevelse i karaktererne.

Karin Fossum

Poul Bratbjerg Hansen

232 sider

Gyldendal

Udgivet: Juni 2016