‘Helt skudt i Mads Mikkelsen’ er den unge norske Hedda Robertsens romandebut. Romanens plot er ret specielt. Den 19-årige Alba arbejder i en boghandel i en mindre norsk by. En dansk kunde i fyrrene sætter gang i hendes erotiske fantasiverden. I sine tanker kalde Alba sin kunde for Mads Mikkelsen. Han er høj og slank med en langdistanceløbers smidige muskler, og så har han store sko – så der er nok også andre ting ved ham der har en gedigen størrelse.

‘Mads Mikkelsen’ kommer næsten hver dag i butikken for at købe dagens avis og Albas sexfantasier udvikler sig støt. Hun drømmer konstant om sin fantasielsker og onanerer til sine tankebilleder om al den løsslupne sex hun kan dyrke med sin idealmand.

På et tidspunkt fører Albas erotiske betagelse af den midaldrende ‘Mikkelsen’ til skuffelse. Hun ringer til ham, men han er i Lübeck på weekend med sin kone. I Albas fantasiverden bliver det til, at det er
Alba der er på hotel og knalder løs med sin drømmeprins.

Hun vil elske ham, til hun besvimer, men det bliver den unge Simon fra hendes gymnasietid, der kommer til at vælte sig i sengen med Alba, da hun erkender at fantasierne må vedblive at være fantasier. ‘Mads Mikkelsen’ er det erotiske eventyr hun aldrig glemmer, de store følelser hun kan bære med sig og fantasien hun altid kan vende tilbage til selv når ‘Mads’ er forsvundet fra hendes fysiske virkelighed.
Hedda Robertsen benytter mange spændende og overraskende udtryk som her i beskrivelsen af en januardag: Dagen er opsvulmet, betændt og sød, lige før den bliver vammel, lige før den brister i skybrud og plaskende sommerregn.

Historien fikserer konstant på de tilbagevendende lettere pornografiske fantasier, men er alligevel forholdvis tilbageholdende, når den kommer til eksplicitte beskrivelser af de erotiske udskejelser. Alligevel fanger forfatteren læseren ind i sin fantasiverden. Det er en usædvanlig debut, der rummer løfter om et kommende spændende forfatterskab efterhånden som forfatteren modnes og producerer romaner der rummer flere nuancer og kan sælges på andre budskaber end stribevis af sexscener.
Forfatter: hedda h. robertsen
Oversættelse: Kamilla Jørgensen
188 sider
Forlag: People’sPress
Udg.: 12.05.2010