Denne krimi har to spor. Det ene har stor lighed med sagen om James Bulger fra 1993, hvor to ti-årige drenge bortførte og dræbte en to-årig dreng. Det andet spor er nutidigt, og de to historier kobles i slutningen.

Meredith savner sin gamle veninde, som hun er blevet uvenner med, og hun tager afsted for at besøge hende på deres fælles fødselsdag. Men veninden er forsvundet, hendes butik er lukket, og hos kæresten bor der nu en anden kvinde.

I Lynleys gamle afdeling hos politiet ansættes en ny, kvindelig leder. Hun styrer som en militærmand og nipper til små vodkaflasker på toilettet, når hun er under pres. Lynley kommer tilbage til styrken, og kollegaen Havers får besked på at gøre noget ved sin stil, joggingbukser er ikke passende beklædning for en politimand.

Midt i persongalleriet og de mange handlinger finder et kærestepar et lig i et skur på en kirkegård. Det er en ung kvinde, der har fået halsen skåret over. Scotland Yard går i gang med afhøring af mulige vidner, mens den afdøde kvindes veninde forfølger sine egne mistanker, og puslespillet udvikler sig til en historie om hemmeligheder.

700 sider er meget for en krimi, men det lykkes at holde gryden i kog – ikke med højekplosiv spænding, men med god fremdrift i politiarbejdet og ikke mindst gode beskrivelser af mennesker, som det også er blevet dyrket af Agatha Christie og Ruth Rendell. Således bugner romanen af farverige personligheder fra alle samfundslag, en dedikeret husmor, en niårig stylist og en eksalteret spåkvinde.

Dette dødens legeme – en Lynley krimi

Elizabeth George
Oversat af Birgitte Brix

700 sider

Modtryk

Udgivet: 20.04.2012