Det begynder med en ulykke, for June er det en katastrofe: Sandsynligvis på grund af en utæt gasledning springer hendes hus i luften og med det hendes datter og dennes forlovede, Junes kæreste, Luke, og hendes eksmand der også befinder sig i huset. Når de alle befinder sig i Junes hus, er det fordi Junes datter og hendes forlovede, skal gifte samme dag. Der er lavet omhyggelige forberedelser, alle er ved at være klar til den store dag, maden, kage og blomster er arrangeret.

For June er katastrofen lammende, men den påvirker også mange andre mennesker: især familien, men også dem der leverer blomsterne og maden, og i det hele taget påvirkes det lille samfund, der kender alt til Luke og June og deres historier.

Romanen er bygget op af mange stemmer med hver sin indgang til ulykken. De fortæller om hver sin oplevelse af sorgen, og langsomt afdækkes også livet i den lille by, de nærmere omstændigheder, og sære uretfærdigheder i fortiden dukker op. Luke har engang siddet et år i fængsel på grund af noget med stoffer. Han har aldrig talt om det, men via hans mor får vi historien om et forræderi.
Junes datter var i flere år vred på sin mor over, at hun lader sig skille fra Junes far – selvom årsagen ligger hos faren – og måske var det i virkeligheden ikke en gaslækage, der var ulykkens årsag.

De mange stemmer dirigeres virtuost, så menneskene med deres skyld og sorg og undren bliver til første, anden og tredjestemmer i det samlede kor om sandheden.

Har du selv haft en familie
Bill Clegg

Oversat af Jakob Levinsen
320 sider
Gyldendal
Udgivet: 21.04.2016

Birte Strandby