Her er et gys i særklasse med en spændingsopbygning der strækker sig over 200 sider uden på noget tidspunkt at tabe pusten. Det er en bog man næsten kun kan læse i et stræk.

Gustav har startet gruppen Metropol Urban Explorers og Alex er hans næstkommanderende. Det er gruppens formål at udforske forladte bygninger i byen. De tager billeder, men ikke andet, og de efterlader sig ikke andet end fodaftryk. De har planlagt at udforske et forladt fabriksområde midt i København, og med sig har de fotografen Fiona der ledsages af en assistent og en model, Gustav har sin nye veninde med, og Alex har sin unge nabo, Agnete, med. Agnete er clairvoyant og kan fornemme ting, som andre ikke fanger.

De syv låser sig ind ad en port til fabriksområdet. Agnete får næsten med det samme en oplevelse af, at de ikke er alene, skønt der hverken er spor efter hjemløse eller andre; der er ingen fodspor eller affald og græsset er højt.

Fiona og hendes hold går i gang med fotograferingen. Hendes assistent der lider af posttraumatisk stresssyndrom efter tidligere udsendelse til krigsområde begynder også at fornemme den sære stemning i området.

Alex og Agnete ser en mand, tydeligvis ikke en hjemløs, men inden de når at komme i kontakt med ham, er han forsvundet igen. Gustavs oplevelse er værre, og så opdager gruppen, at de er spærret inde på fabriksområdet.

Udover de syv i nutiden følger vi også fabrikanten der i 1917 viser gæster rundt i sit uhyggelige museum for overtro og magi, og Birte der i 1958 begår en frygtelig dumhed, der kommer til at koste hende blod, sjælefred og liv.

Alle tre forløb sigter omhyggeligt på at nå toppen af uhyggen.

Der er hints og antydninger undervejs, og som læser mærker man gruen komme snigende. Gyseren er mesterligt komponeret, og det kunne blive en fantastisk, uhyggelig film.

Frygt fabrik fælde

Et glemt sted husker I

Steen Langstrup

239 sider

2 Feet Entertainment

Udgivet: 2018

Birte Strandby