Hvis man som jeg er glad for Pippi Langstrømpe-land er det god sommerlæsning.

Forårsjagt er fortsættelsen på Tessans og hendes liv i den svenske stationsby, hvor hun har restaurant, barn med indtil flere fædre og en rig godsejer som er forelsket i hende.

Bogen kan sagtens læses separat, i begyndelsen er der et godt resume med hvordan Tessan blev befriet for et indespærret liv på en kedelig grillbar, en løsagtig kæreste og lidt for mange dårlige relationer ved at flytte på landet.

Tessan flyttede til Kinnekulla, skabte sin egen restaurant i den gamle stationsbygning med barn og en hyggelig ged som selskab.

Nu er der gået et år, og det er forår!

Det er her bogen begynder med et morsomt stillingsopslag:

Ærlig og redelig hjælp søges til hyggelig restaurant. Fem dages arbejde med gratis kost og logi og lov til at låne en cykel. Desværre udbetales der ingen løn.

Tessan havde haft stillingsopslaget på nettet i over tre måneder, og ikke en havde svaret.

Men der kommer hjælp til den lille restaurant, Tessan og hendes familie.

Den første hjælp er hendes mor Ann-Kirstine der uventet dukker op med nyt hår og gerne vil bo i Kinnekulla og hjælpe både Tessan og de alle de andre i Kinnekulla. Det giver mange velskrevne fortællinger om hvordan moren elsker at gøre rent, og for første gang i sit liv ikke er bange og nu øver sig i at leve livet blandt de mange personligheder i det lille samfund.

Ann-Kirstine kører for første gang vildt på knallert og besøger ”elgen” i sit runde hus med badekar, masser af urter og bøger … hun oplever kærlighed og sex. Lidt efter lidt er Ann-Kirstine også en del af det lille samfund.

Den næste hjælper der dukker op, bærer på en stor hemmelighed som han, Erland gerne vil skjule. Erland har et stor ønske om at leve stille og roligt i den svenske landsby og bare hjælpe så godt han kan. Erland har lært svensk ved at se gamle svenske film af Bergmann og læse svensk litteratur, det giver lidt sproglige udfordringer i begyndelsen og en del nysgerrighed.

Med de to hjælpere vendes der endnu op og ned på dagligdagen for mange af personerne omkring Tessan

Der er stadig masser af livsglæde, en stemning af sol og svensk sommer.

Grundige beskrivelse af hvordan Tessan laver mad med kærlighed og vildskab.

Energi og drive, som næsten får siderne til at vende sig selv.

Er ramsløg svaret på kærlighedens gåde?

Forårsjagt

Emma Hamberg

Oversat af Anette Broberg Knudsen

Aronsen 2017

Hanne Raunsmed