Billedrig og let præsentation den Rowlingske filmverden

Alle kendte personligheder fra filmene er omtalt. Efter at man har hørt så meget om Rowlings bøger og film, kan man overveje, om der overhovedet kan være nyt materiale til nyhedshungrende læsere, men der er flere underholdende fakta.

Der indledes med en kort beskrivelse af de opgaver som scenograf, rekvisitør og animator varetager. Dernæst er der en mere omhyggeligt gennemgang af personer og udvalgte scener i Fantastiske skabninger og hvor de findes, og efterfølgende tages Harry Potter under behandling. Bogen rummer en del ekstramateriale herunder postkort, klistermærker, identifikationskort, et badge med billede af Cedric Diggory på forsiden, og på den mere skumle bagside står der: Potter stinks,

I teksten om Ron står blandt andet, at de tre, Harry, Hermione og Ron skulle skrive en stil om deres karakterer. Hermione afleverede ti sider, Harry en, og Ron afleverede ikke, alle trofaste mod deres karakter.

Der er også en beskrivelse af Tante Marge der svulmer op og tager turen fra Privet Drive som en bedre luftballon. Hun var iført to oppustelige dragter, og inden i dragterne var seletøj som kunne løfte og vende hende. Skuespillerens egen udlægning var, at man skulle spise en masse bønner i tomatsovs og drikke en del sodavand.

Regissørerne kom på hårdt arbejde, da Diagonalstræde skulle opbygges og brugte tid på loppemarkeder for at købe bøger, uglebure og koste. De måtte ikke fortælle, hvad de skulle bruge tingene til, så en af regissørerne der købte en stor mængde koste, fortalte at hun havde meget der skulle fejes.

Gringotts og den store sal på Hogwarts har også krævet en særlig indsats, og Voldemorts næse – eller mangel på samme – er en sag for sig, og en ganske tidskrævende af slagsen.

I Magiske skabninger  var det at skabe et New York scenario anno 1926 en af de mere specielle udfordringer. Det blev overvejet at filme i New York, men trafik og for høje bygninger fik i stedet filmholdet til at bygge verdens hidtil største kulisse.

Det er en skæg bog, og der er megen god information og mange fine billeder. Omtalen er Hermione handler lidt for meget om balkjole og forelskelse. Hun bliver ikke rigtigt interessant, men det er der masser af andre karakterer der gør.

Filmmagi bind I – Enestående karakterer og fascinerende steder

Jody Revenson

J.K. Rowling’s Wizarding World

Oversat af Dorthe Hjort Jensen

96 sider

Gyldendal

Udgivet: 07.06.2017

Birte Strandby