Felix Fox er på banen igen. Han skal mødes med Thene, og alt ser godt ud på denne dag, undtagen hans frisure, der volder kvaler. Så mange at han ikke øjeblikkeligt opdager, at hans lillebror, Victor, er forsvundet. Felix styrter ud for at lede, men finder ikke Victor. Sammen med Thene går han gennem Gudernes Portal, som han har gjort det før.

Bogen kan læses uafhængigt af de andre i serien, men medfører så en overraskelse da dødsrigets konge pludselig manifesterer sig i en truende sky over børnenes hoveder.

Sammen med Thene opsøger Felix guderne, så de kan hjælpe med at hente Victor hjem. Guderne sætter Felix og Thene i kontakt med oraklet i Delfi, og præstinden kan oplyse – på vers – at de skal dræbe kimæren, der vogter indgangen til Minotaurus’ hule og efterfølgende hjælpe Minotaurus tilbage til sin far, Poseidon.

Til at hjælpe sig har de Felix’ røde, meget begavede fugl. Desuden får Thene et garnnøgle, og Felix har et spyd, begge dele med særlig iboende magi. Og så går jagten ind.

Bogen er fantasifuld med god brug af magiske bekendte, der kan gribe ind, når det er belejligt. Minotaurus er ikke så usympatisk bare meget sulten. Hades er en skidt fyr, mens alle andre er hjælpsomme, men tilsyneladende ikke særligt magtfulde. Guderne er fremstillet som selskabsglade snakkehoveder, og hele fortællingen er hurtig, let og aldrig rigtig farlig.

Illustrationerne er hyppige, farverige og tegneserieagtige og passer godt til den lette tone og uhøjtidelige fortælling, hvor Minotaurus får lov at ride på Pegasus, mens børnene betjener sig af praktiske englevinger.

Charlotte Blay

Illustreret af Sussi Bech

160 sider

Høst & Søn

Udgivet: 15.05.2014

Fra ni år