Hvis nogen skulle være i tvivl, så er det stadigt hårdt at være 14 år og gå i ottende klasse. Det ved Fanny alt om, og det bekræftes yderligere i denne tredje bog i serien om Fanny, klassekammeraterne og Fannys specielle familie; omfattende en synsk mormor, hvis talenter er gået i arv til Fanny.

Fanny er stadig forelsket i Louis, og bogen indledes da også med et cafémøde mellem de to, men til Fannys skuffelse sker der ikke mere, og tilsyneladende er Ida og Louis stadigt et par. Bortset en sørgelig mangel på kæreste så har Fanny veninden Jo, der er betagende – og måske stødende – bramfri.

Klassen skal til København i tre dage., en god nyhed for Fanny, mens Jo er utilfreds med manglen på fysik og matematik i de dage. Der planlægges med en vis begejstring, men Fanny oplever mærkelige syner, især når hun ser på Louis. I en fysiktime får hun en mærkelig vision, og pludselig er hun skyld i, at Ida brænder sin hånd..

Lærerne opfører sig også lidt mærkeligt, og to klassekammerater bortvises uretmæssigt for at have røget på skolens område. Selve turen til København medfører både grufulde overraskelser og trusler, ikke alt er som det ser ud til, men måske kan Fanny redde Louis og sig selv.

Fanny er en meget overbevisende teenager: mistillid til voksne, naive forhåbninger, kloge tanker og misforståelser vælter rundt i hovedet på hende, men Jo har en fod solidt på jorden og symboliserer venskabet.

Udmærket underholdning og med gode bud på kunsten at tackle en tilværelse som teenager.

Lene Møller Jørgensen

96 sider

Høst & Søn

Udgivet: 09.10.2015