Szhirley har blandt meget andet været vært ved børnenes Melodi Grand Prix, og med Charlie på musiklejr – den første i serien – sender Szhirley et bud på, hvordan musikinteressen kan begynde.

Charlie er en tolvårig pige med sangtalent. Hendes forældre er skilt, hendes bedste ven hedder Andrea, og så er hun forelsket i Max. Charlie har fået sit drengenavn, fordi hendes forældre havde besluttet sig for navnet, før hun blev født.

Når sjette klasse er slut og det bliver sommerferie, skal Charlie og Andrea på musiklejr. De har lavet en sang sammen til et musikstykke, som Charlies bonusstorebror har produceret, og det er deres hensigt at afprøve sangen på den kommende musiklejr.

Til sin store glæde opdager Charlie, at Max også skal med på musiklejren, og så kan det ikke blive bedre. Musikundervisningen er i top, værelseskammeraterne søde, Max tilbyder at lære Charlie at spille trommer. Eneste problem er, at Andrea og Charlie af en eller anden grund ikke længere er så gode venner. Men en uges fantastisk musiklejr kan ikke ende helt dårligt.

Sød fortælling med forbløffende få mislyde. Andreas og Charlies venskab halter lidt i slutningen, og Charlie er bange for at kvaje sig, fordi hun bliver nervøs, når hun er i nærheden af Max, men derudover er det næsten kronisk idyl, som man også af og til mødte det i pigebøger fra 1950’erne. Bogens største katastrofe er angiveligt, at der går ild i Charlies hår, og hun er derfor nødt til at ændre hårstilen. Fint med de filosofiske betragtninger om forældrenes skilsmisse men ellers rigeligt harmonisk.

Szhirley Rokahaim

100 sider

Gyldendal

Udgivet: 07.10.2015