Lad mig med det samme sige, at jeg er en af Läckbergs trofaste fans. Som de fleste forfattere med en større produktion har hun sine ups & downs, men denne gang får vi den uhygge, som varsles allerede på forsidebilledet, serveret i teksten, så krimielskeren skuffes ikke. Med Englemagersken er vi for ottende gang i selskab med Erica Falck og Patrik Hedström. Det er ikke nogen særlig rar verden, vi møder hos Läckberg, og mens uhyggens onde tone breder sig gennem bogen, afdækkes en række, sørgelige menneskelige skæbner og makabre forbrydelser. Camilla Läkberg formår på sin velkendte facon, at få alle de forskellige elementer til at gå op i en højere enhed og spille sammen til en helstøbt symfoni.

Ebba vender tilbage til barndomshjemmet, drengekostskolen på øen Valö, ud for Fjälbackas kyst. Sammen med manden Mårten, håber hun, at arbejdet med at omdanne stedet til Bed and Breakfast kan få dem gennem tabet af deres søn. Men en påsat brand og andre ubehagelige episoder gør det tydeligt, at ikke alt er som det skal være på den lille ø. Mørke kræfter er på spil. Det lokale politi – her i blandt Patrik – undersøger sagen. Forholdsvis hurtigt finder man ud af, at der ser ud til at være en sammenhæng mellem forsøgene på at skade Ebbe og Mårten og nogle mystiske hændelser for mange år siden?

For den ældre politimand Gösta har en bestemt sag trængt sig på gennem årene. Han har aldrig helt kunne slippe mysteriet om hvilke omstændigheder, der var årsag til, at en forstanderfamilie forlod et veldækket påskebord og efterlod den kun 1 årige Ebba helt alene.

Erica har altid været draget af den gamle historie og vælger at foreslå Gösta et samarbejde bag om Patriks ryg. Patrik og Erica forsøger med hver deres metoder at afdække sammenhængen mellem fortidens mysterier og de nutidige hændelser. De drenge, som var nærmeste vidner til familiens forsvinden, ved måske mere, end de kom frem med den gang? Vil man kunne få dem til at afsløre deres hemmeligheder, eller findes der mon stadig beviser så mange år efter?

Episoderne gør Ebba nysgerrig på fortiden, og med Ericas hjælp forsøger hun at finde frem til mere om hendes forsvundne familie. Resultatet giver læseren indblik i flere ulykkelige menneskeskæbner, samvittighedsløse skurke og en række uhyggelige forbrydelser.

Läkberg har opbygget en troværdig historie, som med udgangspunkt i afsløringen af nutidige forbrydelser afdækker årtiers misbrug og andre uhyrligheder der strækker sig fra barnemord til fysisk og psykisk misbrug, afpresning og uægte børn af højtstående personer. Alle personer og deres handlinger er skildret på en måde, hvor tingenes rette sammenhæng kun afsløres lidt efter lidt og resultatet er derfor en pageturner af høj kvalitet med masser af gys og gru hele vejen igennem.

Englemagersken

Forfatter: Camilla Läckberg
Forlag: People´s Press
Udg.: Marts 2012
5 glober

Anmeldt af Nana Marie Pedersen