Er der en lille snert af ironisk misbilligelse overfor Vorherre, når hovedpersonen til slut spørger: Er vi klar til endnu en dag i Guds skaberværk?

Katrine Marie Guldagers nye roman beskriver, hvor broget livet kan være for et menneske, og hvis der er lidt vrissende tanker om Gud er det vel tilgiveligt.

Vi følger Lotte i 12 dage. Og ulykkerne tårner sig op for socialrådgiveren. Kæresten og kollegaen, Michael, slår pludselig op. Lotte bliver fyret. Der en udbredt fiflen med tal i forbindelse med sagsbehandlingen af udsatte børn. Alle gør det, men Lotte bliver syndebukken, som mister jobbet.

Michael bliver fundet død i sin lejlighed. Udsat for grov vold efter en druktur. Sammen med Michaels søn, Daniel, arbejder Lotte på at få opklaret sagen. Politiet viser ikke større initiativer.

Midt i alt dette har Lotte også kræfter til at tage sig af nabokonen og dennes børneflok, da de er blevet smidt ud af en rasende gal mand og far.

Selv om Daniel har en mor, knytter han sig mere og mere til Lotte. Som mor og søn flytter de sammen i Michaels lejlighed. Og så må læseren tolke, at Lotte har fundet sig til rette i livet. Før har hun følt sig i udkanten af andre menneskers fællesskaber, men det hverken beskrives eller vises i Guldagers tekst.

Hvad vi opfatter er, at Lotte er et godhjertet menneske, der vil de udsatte i samfundet det bedste. Og som ønsker retfærdighed og solidaritet.

Katrine Marie Guldager har skrevet en socialrealistisk moderne roman, der indeholder kritik af systemet på en fin afdæmpet og ironisk måde.

Endnu en dag i Guds skaberværk

Roman 

Forfatter Katrine Marie Guldager

184 sider

Udkom august 2023

Gyldendal

Anmelder Bjarne Gregersen