Er der et søuhyre i Skanderborg Sø? Det får man svaret på i denne lille krimilignende roman med indslag om mord, pengeafpresning, svindel.

Fortælleren og hendes mand, Nille, fisker på Skanderborg Sø, men der er ingen fisk. Nille har den teori, at nogle har trawlet hele søen for fisk, men de møder en anden sejlende, der påstår, at alle fiskene er blevet ædt af et søuhyre, og at han i øvrigt var lige ved at fange det med sit anker indsmurt i powerbait. Den køber de ikke rigtigt, men det er der andre der gør.

Manden i båden forsvinder pludselig. Nille og hans hund finder et anker, hvorpå der er slim og tøjrester, og ikke nok med det, ved søen bliver der også fundet et behåret mandeben med en tatovering af en åkande, en tatovering som den forsvundne mand havde. Politiet er ikke i tvivl. Det er naturligvis resterne at den forsvundne, som søuhyret har ædt.

Som om det ikke var uhygge nok, så løber bådeklubbens medlemmer ind i et problem, og de får brug for at skaffe et lig af vejen. Det udløser frustrationer og pengeafpresning, og som krimilæsere ved, så har pengeafpresning det med at udvikle sig til noget meget kompliceret.

Forviklinger og fejltagelser står tæt, og hele den uhyrlige fortælling leveres til en god veninde. Det er en underholdende lille historie, og den er mere bizar end egentligt uhyggelig.

For folk lader sig jo sommetider rive med af en god historie og tager så pludselig fejl af et søuhyre og en kongeål eller en meget stor bæver.

En lystfiskerhistorie

Jacob Koch Sørensen

128 sider

Lux

Udgivet: August 2019

Birte Strandby