Børnebog om en børnefødselsdag hvor det virkelig går galt.

Janni skal holde børnefødselsdag, og hendes mor kræver, at hun finder på underholdning til sine gæster, som moren i øvrigt har valgt. Janni tænker over det, og ved et tilfælde falder hun over en butik, hvor man tilfældigvis har en tryllebog for børn, der skal holde fødselsdag. Janni får bogen med sig hjem og øver sig i trylleriet, der dog kun vil virke den dag, hun rent faktisk har fødselsdag. Men så bliver det også uhyre kraftfuldt. Jannis mor bliver til en hidsigt gøende puddelhund, onkel Kaj bliver til en frø, og morens to kolleger fra frisørsalonen bliver til marsvin.

Janni ved ikke rigtigt, hvordan hun tryller dyrene tilbage til deres menneskeform, så hun ender med at opsøge butikken igen. Butiksejernes datter, Marie, tilbyder sin hjælp og sammen tager de ud for at tale med en rigtig troldmand. Troldmanden tjekker sine bøger, og finder ud af hvordan trolddommen kan føres tilbage, blot skal man finde en hemmelig hytte med en hemmelig lem, hvor der gemmer sig et hemmeligt skrin, og det skal man gøre, inden fødselsdagen er overstået. Janni og Marie får et hemmelighedsometer, så de kan finde alt det hemmelige. Desværre reagerer hemmelighedsometeret også på belønninger anbragt i forbindelse med geotracking, men pigerne finder gådens løsning og får muligheden for at annullere fortryllelsen. Og så slutter bogen helt anderledes end forventet.

Stilen – humoren og den direkte henvendelse til læseren – har flere ligheder med Kim Fupz Aakeson. De hyppige illustrationer ligner blyantstegninger fra artige pigers hånd. Skør, fantasifuld og lidt bekymrende.

En fortryllet fødselsdag

Anders Rosenberg

100 sider

Siesta

Udgivet: Februar 2013

Birte Strandby