Sarah er ung og smuk. Hun har god gang i sin egen forretning, og hun er forlovet med et af manderacens bedre eksemplarer. Men flere episoder i Sarahs liv bekræfter hende i, at hun ikke er helt lykkelig: dels har hun en kort affære med en veninde i forbindelse med et løssluppent krobesøg, dels bliver kæresten og hans venner trættende, når de måler materiel status ved selskaber, og så er det måske slet ikke den kæreste, hun ønsker sig.

Hun kaster fortøjningerne til sit parforhold og udvikler i stedet forretningen. Det kører for hende. Til gengæld er hun ikke så heldig med sine datingforsøg, men en aften møder hun prinsen på den hvide hest, Rune. Det er den billige Hollywood-udgave, hvor han bortfører hende fra selskabelighed med helikopter og limousine. Hun er ikke i tvivl, Rune er den mest tiltrækkende kæreste hun længe har haft, og hun er klart indstillet på at udvikle forholdet; men det viser sig, at Rune har adskillige hemmeligheder, nogle mere livstruende end andre – også for Sarah.

Sarah beslutter sig for at træde i karakter og få Runes fjender ud af sit og Runes liv, men efterfølgende må Sarah og Runes forhold tages op til revision. Og så kommer krisen og truer Sarahs forretning. Er der et liv efter krisen, og ruster gammel kærlighed virkeligt ikke?

Eftersmag er letlæst, og handlingen livlig. Romanens sidste kriminelle indslag giver et fint twist, men den hyppige fokusering på statussymboler og biler virker som klip fra en gammel amerikansk film. Der er mange fine nuancer, herunder indslag om moralen hos pengemennesker i 2008. Måske er Eftersmag mest en kærlighedsroman?

Eftersmag

A. J. Sandahl

320 sider

Brændpunkt

Udgivet: 2019

Birte Strandby