Født i 1925 kan man virkelig kalde Harry Harrison for en af science fiction-genrens Grand Old Man.

Oversætteren og science fiction specialisten Niels Dalgaard præsenterer novellesamlingen således: “I 2009 tildelte den amerikanske science fiction-forfatterforening Harry Harrison titlen ‘Grand Master of Science Fiction’ – en titel der passer ualmindelig godt. For Harrison har gjort det meste af genrens moderne udvikling med og har gennem en lang karriere været pioner indenfor så forskellige områder som alternate history og miljøbevidst science fiction. Han er også en af genrens store humorister og en ægte kosmopolit, der bl.a. har boet fem år i Danmark.

Efter stormen præsenterer ti af forfatterens noveller, i et udvalg der er hentet gennem det meste af en karriere som nu spænder over mere end et halvt århundrede. Her er historier om aliens der er så uheldige at lande det forkerte sted, om en verden hvor dinosaurerne udviklede intelligens, og om verdens bedste bil. Her er mennesker der slås med overbefolkning, undertrykkende regimer, spioner og den næsten umulige udfordring det er at sende folk til Mars. Uanset hvilke udfordringer historierne byder deres hovedpersoner, kan man være sikker på at problemerne ses fra den menneskelige synsvinkel.
I Harrisons hænder bliver science fiction ikke kun til et spørgsmål om teknologi og videnskab, men også om hvordan mennesker vælger at håndtere dem – og hinanden.”

Man er i godt selskab med Harry Harrison. Det er morsomt, interessant og spændende at følge den måde han twister menneskelige forhold og (kommende) udfordringer. Vi befinder os i fremtiden, men fremtidens problemer er de samme som dem vi slås med i dag: ‘Grådighed, hensynsløshed, uvidenhed og dumhed’. Harrisons spejl demonstrerer hvordan verden sagtens kan gå fuldstændig i smadder i fremtiden, men påviser samtidig at vi er i fuld gang med at redde den seng vores børn og børnebørn skal ligge i, hvad enten der er tale om menneskelige og politiske rettigheder, fremmedgørende teknologi, forurening eller overbefolkning. Efter stormen giver lyst til mere science fiction i samme høje klasse.

Efter stormen
10 noveller
Forfatter: Harry Harison
Oversætt.: Niels Dalgaard
224 sider
Forlag: Science Fiction Cirklen ( http://sciencefiction.dk/udgivelser.html )
Udg.: November 2009
Jan Vandall