Fantasy og gys for de 10 – 12-årige
12-årige Lukas har sære drømme. Det er som om nogen kalder på ham. Han opsøger stedet i drømmen om dagen og bliver pludselig angrebet af en rødøjet spøgelsesgris. En gammel mand, Christian, ser også grisen og prøver at overbevise Lukas om, at grisen er fra en anden verden – en drømmeverden, og at han, Lukas, er kriger i denne drømmeverden. Senere dukker den jævnaldrende Isabella op. Som Lukas har hun haft mærkelige drømme, og på Christians opfordring går de gennem porten til Drømmeriget for der at slås for det gode.

Problemet i Drømmeriget er, at den onde hertuginde har genvundet sin magt, og det forventes at de tre drømmekrigere fratager hende den medaljon der sikrer hende magten. Da de først ankommer til Drømmeriget, bliver Christian til en ung, stærk mand, og de viser sig alle tre at være både gode ryttere og gode sværdkæmpere, og de får god brug for begge dele, når de møder hertugindens håndlangere, hovedløse heste, angribende bjergfolk og en særlig aggressiv art kvindelige væsener, der afgjort kun kan være udtænkt af en mandlig hjerne.

Under en af flere kampe bliver Christian taget til fange og ført til hertugindens slot, og Isabella og Lukas må bruge krigslist for at redde ham. Kampene i Drømmeriget bliver dramatiske, og der er tab på begge sider.

Bogen skifter mellem Drømmeriget og børnenes hverdag med skolegang – og træthed om dagen, fordi deres liv i Drømmeriget finder sted om natten. Der er med jævne mellemrum helsides sort/hvide illustrationer, der også ville gøre sig fint som tegneserier.

Martin Vinther Madsen
Drømmekrigerne 1 – Hertugindens medaljon
184 sider
Tellerup
Udgivet: 2012

Birte Strandby