Den berømte og produktive forfatter Dean Koontz er tilbage med en ny spændingsroman. ”Det stille hjørne” er første bind i en ny serie om FBI-agenten Jane Hawk. Serien bliver på fem bøger. Den tager os med på Janes jagt på den eller dem, der dræbte hendes mand.

Jane Hawk er ung FBI agent og lykkeligt gift med den succesrige soldat Nick. Men for få måneder siden begik han uden varsel selvmord ved at skære sin halspulsåre over. Han efterlod sig en mystisk seddel, hvorpå der stod ’Jeg har virkelig brug for at være død’. Jane er overbevist om, at han af nogen eller noget blev tilskyndet til at begå selvmord.

Samtidig peger en række andre uforståelige selvmord også i retning af, at noget ikke er som det skal være. Jane afdækker hvordan glade og velfungerende mennesker helt uforklarligt begår selvmord. Hun sætter sig for at finde en forklaring, men i takt med hun graver i det, bliver hun selv og parrets lille søn Travis bragt i fare. Derfor afhænder Jane alle deres ting og bringer sønnen i sikkerhed. Nu starter en hæsblæsende jagt efter sandheden.

Jane må tage orlov fra FBI og lægge afstand til sin fortid. Nu er der ingen, hun kan stole på! Beviserne lader vente på sig. Hun opsøger en gammel kontakt fra FBI: Den pensionerede psykiater, professor og konsulent Moshe Steinitz, hvortil hun beretter om de 22 selvmordssager, hun er dykket dybt ned i. Han bakker hende op i antagelserne om, at de afdøde har været påvirket på en eller anden måde. Deres samtale giver læseren en bedre forståelse af det, der driver Jane.

Jane forsætter sin utrættelige kamp mod den unævnelige sammensværgelse, der er skyld i de mange selvmord. Vi får gradvist afdækket væsentlige dele i Janes research af de 22 selvmordssager. Sideløbende med at Jane er på sporet af de magtfulde fjender, følger vi hendes FBI-kollega sektionschef Nathan Silverman. Hvor han i starten gerne vil hjælpe Jane, udvikler det sig dramatisk, da også han manipuleres af fjenden.

Dean Koontz har forfattet en fascinerende og fængslende fortælling om en kvinde, der ihærdigt søger  sandheden. Bogen leger med science fiction-elementer i form af ekstrem teknologi og det ekstremt ondskabsfulde menneskesind, sådan som vi kender det fra forfatterens hånd. Plottet er interessant og giver stof til eftertanke, men der benyttes også flere velkendte greb.

Romanen er opdelt i seks dele og i korte kapitler. Alligevel er den ”tung” at læse da Dean Koontz forfalder til al for lange beskrivelser af miljø og personer. Dermed mister den ellers højspændte fortælling pusten! Ligeledes er der en kedelig tendens til at indsætte for mange referencer til andre forfattere etc.

”Det stille hjørne” slutter alt andet end stille. Jane slår til for fuld kraft ved bogens slutning.  Vil man vide mere om heltinden Janes kamp for sandheden, skal man afvente bind to. Foreløbigt kan vi glæde os over en indtagende heltinde og en konspirationsthriller, der overrasker gang på gang.

Det stille hjørne

Forfatter: Dean Koontz

Oversættelse: Jan Bagge-Nielsen

Forlag: Forlaget EgoLibris

572 sider.  Hæftet.

Udgivelsesdato: 23. 5. 2019

Anmelder: Nønne Lønne Votborg