Humoristisk, børne- ungdomsbog med overbevisende sprogbrug. Williams forældre skal have en ny baby, selvom de sygt gamle. Det er megapinligt, men det bliver ikke det eneste pinlige i romanen.

Særligt ved denne roman er blandt andet Williams mor, der ikke holder sig tilbage fra upædagogisk at rakke net på eget afkom og dermed står i skarp kontrast til den sædvanlige forstående standard-teenagemor.

I sommerferien skal William med forældrene til Møn – og det er virkelig ude på landet. Han er misundelig på storesøsteren, der får lov til at blive hjemme for at være sammen med sin kæreste, og han er også ked af at forlade vennerne og sin kæreste Cecilie. Heldigvis viser det sig, at der bor en jævnaldrende pige, Emma, på nabogården, så tilværelsen bliver ikke helt ulidelig. William kan godt mærke, at Emma er ved at blive lun på ham, men kan ikke få sig selv til at fortælle, at han har en kæreste. Og til Cecilie kan han ikke rigtigt få sagt, at kammeraten ovre hos naboen er en pige. Det bliver problematisk, og heri ligger hovedhandlingen. Sideløbende får moren problemer med graviditeten, og Williams forhold til at få en ny lillebror eller lillesøster er et andet tema. Et tredje tema er Williams egen udvikling, og det er interessant nok, omend ikke nyt eller anderledes. Til gengæld er der mange komiske scener – om fætteren der skal lære en ælling at svømme og om kirurgen, der har problemer med sociale relationer:

Det er generelt farligt at komme i narkose når man vejer mere end en gennemsnitlig spækhugger.

Det var da ikke særligt betænksomt sagt, sagde Williams far chokeret.

Næ, samtykkede kirurgen. Jeg er ikke så god til at tale med mennesker. Det er også derfor, jeg har valgt at arbejde med at skære i folk, når de er bevidstløse. 

Det’ flot, William

Christina Sederqvist

168 sider

People’s Press

Udgivet: 01.05.2012

Birte Strandby