Efterfølgeren til Dagbog fra zombieland. Danmark er blevet overtaget af zombier, og kun få områder er gået fri. Noah er havnet på en fiskekutter sammen med fire andre, og de vil forsøge at nå frem til Lofoten. Kutteren er zombiefri, fordi zombier ikke kan forcere vand.

En ny type superzombier er begyndt at dukke op. De er klogere, stærkere, og så kan de manipulere mennesker. Nogle mennesker er immune overfor manipulationen, ligesom nogle mennesker er immune overfor zombiebid. Det gælder for eksempel Noah.

De unge henter en zombie ombord på kutteren. Den er ved at nærme sig superstadiet, og de kan ikke blive enige om, hvorvidt de skal dræbe den eller beholde den for at studere den nærmere, og Noah må erkende, at selvom han er immun overfor bid, er han ikke immun overfor zombiemanipulation.

På deres vej mod Lofoten gør de ophold på en ø og en boreplatform, hvor der stadigt er mennesker. På boreplatformen har de kontakt til både amerikanere og iranere, men indtil videre er der ikke løsninger på zombieproblemet. Skal man virkelig, som russerne har foreslået, smide atombomber? Det ender dramatisk, for Noah og for menneskeheden.

Romanen minder en del om Justin Cronins ‘Den første’, bortset fra at truslen mod menneskeheden i Cronins roman er vampyrer, men der er det samme gys ved erkendelsen af, at verden er ved at blive overtaget af zombier, at menneskene lever i små isolerede kolonier, og at man ikke rigtigt har nogen velfungerende våben.

Dramatik og handling fungerer rigtigt fint, men dialoger, sprog og korrektur kunne godt have været mere overbevisende gennemført.

Dagbog fra zombieverdenen

Klaus Frederiksen & Hanne Rump

256 sider

mellemgaard

Udgivet: 2018

Birte Strandby