Børnebog for de fire – syv årige

Victors bedstemor er begyndt at lære ham klokken. Men nu er hun død og ifølge moren opholder hun sig i den 7. himmel. Victor har brug for at lære resten om klokken, og det ser ud til, at den eneste måde, man kan kontakte Bedste er ved at tage på besøg i den 7. himmel.

Det kræver naturligvis et passende fartøj, og hvad er vel mere passende end en blå sæbekassesky? Naboens Martin, der er næsten voksen, lover at hjælpe Victor, hvis Victor ellers kan finde alle de ting, der er behov for, hjul, maling og et rat. Malingen får Victor af Kunstneren, der bor i et mærkeligt hus. Sammen med hende leger Victor ikke-røre-gulvet, og så finder de maling og klistermærke til øjne til sæbekasseskyen. Til sidst står den klar, men Martin har givet den alt for små vinger, så Victor må hæfte balloner på, så den kan flyve.

Det viser sig, at Lillesøster også gerne vil træffe Bedste igen, så hun bliver spændt fast i sæbekasseskyen, der forresten hedder Basse, og så går turen op til den 7. himmel gennem den 1. himmel, der er befolket af fredelige og farverige drager, videre over den 2. og 3. himmel for endelig at træffe Bedste i den 7. himmel, der minder om et stort badeland med mange glade mennesker. Bedste vil desværre ikke med hjem, for hun har fået andre opgaver, men nu ved de, hvor hun er, og da de kommer hjem, kan Victor klokken.

Teksten er suppleret af helsides illustrationer i sort/hvid.

Louise Lund Olesen

58 sider

mellemgaard

Udgivet: 24.0.22014

Birte Strandby