Malene Dietz har tidligere skrevet Duften af kaffe der også kan karakteriseres som chicklit, men der må siges at være mere spræl i cocktails end i kaffe.

I begyndelsen ligner det mest en dansk version af filmen Coyote Ugly: Den stilfærdige unge pige, her lægestuderende Cecilie, lever en rolig tilværelse, hvor nytårsshoppeturen med veninden er årets absolutte højdepunkt. Hun bor hjemme hos sin far og går ud med Jakob, et forhold der er kendetegnet ved, at jagten blev afblæst, næsten før den var begyndt…

MEN så vader hun ind i eventyret (på Odense Banegaard) i form af en smuk, velhavende event-maker, der skaffer hende jobbet over alle jobs som ansat i hans virksomhed, der lugter langt væk af klasse, kendisser og celebre begivenheder. Sammen med de andre piger i cocktailklubben er hendes opgave at tilføre fester, receptioner og premierer et pikant østrogenbaseret krydderi.

Det er klassikeren om den unge, naive pige, der inddrages i det store tågede område mellem skæg, ballade og prostitution, mens hun stadigt overvejer sine egne grænser. Det giver trods den lette stil stof til eftertanke og sandelig også til gentagen krampelatter som da Cecilie konfronteres med sin første pool-dance, da hun bortføres i campingvogn, og da hun optræder som isbjørn ved en filmpremiere med en efterlysning til følge. Til slut går der endda krimi i romanen, og skønt handlingen grænser sig til det banale og forudsigelige, og personerne er af mildest talt varierende troværdighed, er det langt fra en kedelig bog, og en filmatisering med de rette skuespillere kunne blive en publikumssucces i den lette genre.

Cocktailklubben
Forfatter: Malene Dietz
256 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 19.03.2010

Birte Strandby