New York i 1977. Stemningen er trykket, for seriemorderen Son of Sam skyder på unge par, og man færdes med forsigtighed om aftenen. Især pigerne, og Nora føler sig truet, fordi hun er den samme type som de første af seriemorderens ofre. Nora er 17 år, hun glæder sig til at afslutte skolen og komme på community college. Hun bor hos sin mor sammen med sin voldelige bror, der angiveligt er på vej ud ad et skråplan, måske handler han med stoffer, ingen kan vide sig helt sikker på, hvad han går og laver. Moren taler kun spansk og hun har ikke rigtigt styr på familien. Faren er flyttet sammen med en yngre kvinde. Han har fået et nyt barn og har ikke meget kontakt med sin gamle familie.

Mens seriemorderen huserer og ingen tør gå ud, bliver Nora forelsket i Pablo. Han er smuk og sød, men det første møde mellem ham og Noras bror bliver katastrofalt.

Romanen emmer af spænding og de samme hede nætter som man næsten kan genkende fra A Streetcar Named Desire af Tennessee Williams, og de samme kyniske og let afstumpede personligheder – i hvert fald de ældre af dem. Ungdommen er stadigt relativt uspoleret, når undtages Noras endimensionelle bror.

Det er en kærlighedshistorie og en udviklingsroman om Nora og hendes kamp for selvstændighed og frigørelse fra familien på hårde vilkår. Romanen er ikke uden humor, som da Nora for at imponere Pablo låner sin venindes fars bil, skønt hun ikke har prøvet at køre tidligere. Og det virker: han lægger mærke til hende.

Meg Medina

Burn Baby Burn

310 sider

Candlewick PRess

Udgivet: 2016

Birte Strandby