20 små noveller om at være bøsse i Danmark

Det handler ikke om bøssers rettigheder eller protester, men mest om sex, hvilket er fint nok, omend ikke nødvendigvis appellerende for andre seksuelle orienteringer.

Novellerne foregår forskellige steder i landet, og måske er de små forskelle der er på livet i København og i provinsen novellernes stærkeste budskab.

Lidt interessant bliver det i Ultraviolence af Nikolaj Lange Tange der handler om, hvem der kan score Mads Lodahl, og i Opkørt boligindretning af Dennis Agerblad trænger humoren sig på, da to venner maler en lejlighed og ved et uheld kommer til at skubbe malerbøtten med den mintgrønne maling ud ad vinduet – lige ned i en åben sportsvogn. Det er ikke det eneste der bliver grønt i denne Buster Keaton-farce.

Mads Lodahl har skrevet om at være klemt gymnasieelev i Herning. Gymnasieeleven er jeg-fortælleren, og han lider lidt, når andre flasher billeder af deres kærester og kæresteforhold på Facebook. Heldigvis har han en engelsklærer, der tilbyder at hjælpe ham med at finde frem til bøssemiljøet i Herning. Byens størrelse taget i betragtning er det en meget lille gruppe, det drejer sig om, og den omfatter også tre lesbiske kvinder:

Hun har kort, pjusket hår, men det har mange kvinder i Herning, så det betyder ikke nødvendigvis, at man er lesbisk.

Det er hyggelige noveller, nogle er lidt romantiske, og nogle handler om sex uden at være romantiske, og om at nærme sig genstanden for forelskelsen, og nogle handler om at erkende og forfølge egen seksualitet – i Svendborg, Vester Skerninge og København.

Bøssedanmark

Tomas Lagermand Lundme, Nikolaj Tange Lange, Mads Ananda Lodahl, Dennis Agerblad

216 sider

Vild Maskine

Udgivet: August 2021

Birte Strandby