Den 22. udgave af Børnenes Rekordbog med 1.178 rekorder af alle mulige og umulige slags, og med 385 nye rekorder med. Alle børn under 18 år kan udføre rekordforsøg og få deres rekorder optaget i bogen, men det er især børn mellem 7 og 14 år der har deltaget i løjerne.
Rekordbogen er blevet uhyre populær blandt børnene og der er ingen grænser for opfindsomhed og kreativitet når ungerne skal finde på nye rekorder – og heller ikke på initiativ og udholdenhed når de gamle rekorder forsøges forbedret.
I skoler, ungdomsklubber, SFO’er og spejdergrupper er de mange rekordforsøg med til at styrke fællesskabet og fantasien hos børnene når de udfolder deres færdigheder.
Det er de mest utrolige ting man sætter rekorder i, og det er meget tydeligt at børnene rundt om i landet morer sig gevaldigt.
Der skal både udholdenhed og øvelse for at foretage 30.527 kængurustyltehop, og det er helt sikkert at børnene kommer ret så tæt på hinanden, når 59 unger stopper sig ind i en Hjem-Is-bil eller når 9 børn fra 0-2. klasse uden at røre gulvet sidder, står og klamrer sig til en enkelt voksen. Skal børnene hjælpe til med madlavningen på lejrskolen eller til en SFO-fest kan det også gøres til et fornøjeligt rekordforsøg. På Hyllehøjskolens SFO klarede 62 børn at skrælle 100 kilo kartofler på 56 minutter og 56 sekunder – det var virkelig alle mand med fingrene i vand og fuld turbo på skrællerne.
At der også kan komme det totale lydflip ud af det beviste 49 11-12 børn da de med et samlet masseskrig nåede helt op på 115 decibel. Mere fredeligt er det at folde miniature figurer af papir som en 3 mm stor papirfrø, en 4 mm lang papirsflyver eller en 11 mm svane i papirfold. Du kan også lave maratonrekorder som at stå på en stor balancebold i 2 timer og 35 minutter eller stå musestille i 2 timer 17 minutter og 1 sekund.
Rekordforsøgene kan være en gylden mulighed for at styrke sammenholdet i en klasse så det er bare om at komme i gang med at udfolde fantasien og slå en bestående rekord eller finde på en helt ny, og her må lærere og pædagoger gerne hjælpe med til at sætte det i sving, men det er børnene selv der skal være de aktive. God fornøjelse.
Mikael Brøgger
184 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udg.: 22.10.2010
Jan Vandall