Med vanlig forkærlighed for de karaktertræk der gør mennesker ensomme portrætterer Kadefors sin hovedperson, Lex, som negativ, fordømmende og evigt afstandtagende når det gælder medmennesker.

Lex er 18 år. Hun bor sammen med sin mor men besøger jævnligt sin far, der sidder fængslet for svindel.

En dag forelsker Lex’ mor sig i en zumbadansende forfatter. Han er for meget, han fylder for meget, han flytter for hurtigt ind i lejligheden, og han bidrager for lidt til hjemmets opretholdelse. Lex forsøger at argumentere med sin mor, men moren er fast besluttet på at holde fast i denne kærlighed. Lex forsøger i stedet for at udkonkurrere ham. Det gør hun ved at fodre ham med egne historier; historier han vil bruge i en ny bog, som han sætter sig for at skrive efter en længere skriveblokade. Dernæst starter Lex sin egen blog hvor hun bruger de samme historier med en smule forbedringer alene med det formål at skubbe hans bog af banen. Hun skaber bloggeren Maya, og efter kort tid går bloggen viral, og Lex’ nye personlighed får både fans og følgere.

Vennen Jonatan er som den eneste bekendt med, at Lex er den berømte blogger og står for hendes tøjstil og attitude –på billeder, til kendisfester og ved interviews. Lex på sin side har interessante oplevelser i sin nye udgave, men der følger uforudsete vanskeligheder med, når man har to så vidt forskellige personligheder.

Kadefors gør det bedre end gennemsnittet, når hun fortæller om teenagerens usikkerhed, eksperimenteren og om at finde sig selv ved at til- og fravælge mennesker og muligheder.

Sara Kadefors

Oversat af Anja Hitz

272 sider

Målgruppe 13 +

Høst & søn

Udgivet: 17.04.2015

Fås også som e-bog

Birte Strandby