Fire unge er blevet dræbt i byen Ellerton i løbet af kort tid. To mord er opklaret – mordene på Jason og Arizona. De har forladt zombietilværelsen og er rejst videre. Snart skal skuddrabet på Summer afdækkes, så hun også kan forlade limbo, og igen er det Darina der må stå for forbindelsen mellem de døde og de levende og udføre detektivarbejdet. Det er særligt hårdt, fordi Summer var hendes veninde og fordi Darinas ageren mellem levende og døde også fastholder en lidenskabelig og ødelæggende ustabil kontakt med kæresten Phoenix.
I den lille ramte by går livet sin skæve gang. Phoenix’ lillebror er på vej ud i noget snavs, Summers mor er hentæret af sorg, og Darina selv lider alle helvedes kvaler, undtagen når hun kan være sammen med Phoenix. Men efter seks måneder uden voldsomme dødsfald begynder byen så småt at ånde – kortvarigt. Så sker der noget igen – og igen går det ud over en af Darinas kære. Samtidigt bringer afklaringen af Summers død hende tæt på narkokredse, og tiden begynder at ebbe ud for Summer.

Spændingskurverne er bedre end i de to foregående bøger i serien, og efterhånden har man som læser også lidt forståelse for, hvad det er englene/zombierne kan og ikke kan – en tidsrejse er dog en overraskelse. Men den tragiske undertone bliver stadigt mere gennemtrængende, den umulige, unge kærlighed mere tydelig, og handlingen mere dramatisk. Og har man vanskeligt ved at leve sig ind i teenagerens kærlighedsliv for slet ikke at tale om den atypiske omgangskreds, så kan man leve med i den fortættede dramatiske slutning.

Beautiful Dead 3 – Summer

Forfatter: Eden Maguire
Oversat af Erik Barfoed
272 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 17.06.2010

Birte Strandby