Anthony Greenwood er de 10-åriges svar på James Bond. Hans Q hedder Sixteen og opererer fra Rundetårn. Den unge agent taler 42 sprog, kan holde vejret under vand i 11 minutter og skyde seks vagter på én gang. Udover at være superagent råder Anthony også over alt muligt fra en 50 m dyb og 100 m lang swimmingpool til en AK 47 i plexiglas.

Midt under træningen bliver Anthony ringet op af sin chef. Den svenske statsminister, Sven Gören, er blevet bortført af en sadistisk diktator i Zimbabwe, og så må Anthony jo hente ham.

Han forklæder sig, men der sker trods hans imponerende ekspertise flere uheld, og da han endelig finder statsministeren, viser det sig, at samme har siddet stille så længe, at hans ben sover, så han kan ikke løbe. Han er heller ikke i stand til at køre en kampvogn, og er i det hele taget en slem belastning. Heldigvis kan smukke Sisse Sommer køre kampvogn, og så lykkes hele missionen alligevel, og svenskerne får deres statsminister tilbage.

Iblandet den noget Anthony-promoverende stil kommer der en del voksne kommentarer om handelsboykot og ’Ingen kan eller vil samarbejde med en diktator’.

Der er et godt tempo i samspil med de svagt Pokémon-lignende illustrationer, og det er forfriskende med denne for drenge i 10 års alderen muligvis let genkendelige og totale mangel på beskedenhed, når det gælder egne evner. Et klicheramt sprog, men der er god fart på fortællingen.

Anthony Greenwood og gidslet i Afrika
Renée Toft Simonsen

Illustreret af Gabriel Diaz

132 sider

Politikens Forlag

Birte Strandby