Børne-fantasy med fantastiske elementer: Hovedpersonerne kender et spøgelse, der kan tilkaldes som en bedre lampeånd. Indbyggerne i fantasy-landet bevæger sig rundt ved at flyve som raketter, og en af hovedpersonerne kan karate.

Vennerne Verner og Sigurd og deres nye bekendtskab Sonia tager på sejltur med Skyggen og Kaptajn Tågehorn. Kort efter afrejsen sejler de ind i et uvejr, og må forlade skibet – ikke bare mand og mus, men også hest, and og papegøje. Efter et uheld med redningsjollen hvorunder det i hårdt vejr lykkes dem både at få papegøjen ud af buret og iføre hesten tre redningsveste lander de på en fremmed kyst,  hvor de møder pigen Piluud. Hun taler et sprog de ikke forstår, men heldigvis er Verner og Sigurd gode venner med et spøgelse, der kan afhjælpe det lille problem, så de alle kan tale sammen. Det med spøgelsesvenner viser sig praktisk ved flere lejligheder, og som læser kan man undre sig over, at han ikke tilkaldes oftere.

Piluud er datter af en kejser, men kejseren er forsvundet, og hans onde bror pønser på at overtage jobbet. Piluud mener at vide, hvor hendes far er, og så tager hele flokken af sted for at finde ham, så freden kan genoprettes i landet. Det bliver en ualmindelig farlig rejse, blandt andet skal de gennem kannibalernes område. Kannibalerne er vilde og råder over en stor, sort gryde. Senere forsøger en slange at æde Verner, og børnene kommer i karambolage med nogle krokodiller. Heldigvis får de ikke traumer af de uhyggelige oplevelser, og de når naturligvis deres mål efter en del strabadser.

Palle Diaz-Cordoves Sandager

92 sider

Mellemgaard

Udgivet: 30.10.2013