Hip English er letlæste romaner oversat fra den danske Hip-serie. Bøgerne handler om kærlighed og om at lade sig styre af andres forventninger. Det er relevante fortællinger om reelle udfordringer, og om hvordan de tackles, set fra teenagerens synsvinkel.

Også på engelsk er romanerne let læste. Ordforrådet er enkelt hverdagssprog og tilstrækkeligt alsidigt til at bidrage til udvikling af talesproget. Bøgerne er oversat til engelsk af Henrik Enemark og Susan Spann.

 

Smile, Shut Up and Look Pretty!

Betty er mobbeoffer, bortset fra at hun nægter at se sig selv som offer. Drengene i hendes klasse har lavet en snap-liste over pigerne: Hvem har de bedste bryster, hvem er den mest fuckable. Bettys veninde Amy scorer højt på de fleste punkter. Betty og de andre piger i klassen laver en anden liste der går ud på, hvilke piger der scorer højt fagligt og socialt. Listen modtages positivt undtagen af klassens mobbere. De laver til gengæld en Instagramside med de grimme piger i klassen.

Betty og Amy går til skolelederen, men han er bange for at skolen får dårlig omtale og affærdiger det som en drengestreg. Pigerne hævner sig ved at droppe makeup og opsat hår, og mobningen udvikler sig. Der er i den korte historie også indeholdt en beretning om venskab og at finde sin identitet.

Som voksen læser kan man overveje, hvad det mon er for en skole, siden pigerne kan hævne sig på drengene ved at undlade at bruge makeup. Og hvad det er for en skoleleder der kommenterer mobbende medieadfærd med ‘Boys will be boys’?

Marie Duedahl

53 sider

 

The Race

I Race drejer det sig om Jack. Han balancerer på kanten af det kriminelle miljø. Politimand Luke har givet ham en chance mere. Det er helt fint, for Jack vil gerne være mekaniker, og så er det smart med en ren straffeattest. Jack vil også gerne score Sophie, og hun kommer ned til havnen, hvor der er ræs om aftenen. Der er masser af mennesker på havnen, politiet er der også, og situationen udvikler sig på den anden side af det lovlige, og pludseligt er Jack og Sophie en del af en biljagt. Det bliver natten, hvor Jack beslutter sig for, hvor han hører til.

Natasja Erbillor

76 sider

 

Now What?

Om Sofie der til en festival møder en tiltrækkende, jævnaldrende dreng, David. Det bliver Sofies første seksuelle oplevelse, og hun bliver gravid. Hvad skal hun gøre, og hvad mener hendes forældre – og hvad med David?

Kirsten Ahlburg

99 sider

Birte Strandby