Forfatter, instruktør, tv-journalist – der er gang i Anne Holst Moulvad. Nu har hun udsendt nummer 8 og nummer 9 i den lille småbørnsserie om den 4-årige pige Trunte Lunte og hendes bedste ven den grønne tøjbjørn Bamse.
‘Trunte Lunte på stranden’ og ‘Trunte Lunte får en lillebror’ er er små søde billedbøger med historier der passer fint til en målgruppe på børn under 5 år. Hver anden side er et tegnet farvebillede i en naiv-barnlig stil med klare lysende farver. På den modstående side er der 40-50 ords tekst. Teksten er sat op i tre til seks adskilte sætninger hvilket give den en fin længde til aldersgruppen. Billeder og tekster passer rigtig godt sammen, og selv om der er tale om en sammenhængende historie er teksten så godt skruet sammen at børnene og oplæseren sammen kan fabulere over hver eneste sætning.
Trunte Luntes strandtur er en sød og hyggelig fortælling om familien på sommertelttur og en fornøjelig dag ved badestranden med vand og iskager og en drillesyg grøn Bamse der hopper sandslottet helt fladt, og selvfølgelig bliver Trunte og Bamse ‘bedsteste’ venner igen.
I bind får Trunte Lunte sig en en ny lillebror. Da de skal ind på skal hente mor og den lille nye på hospitalet laver Bamse som sædvanlig løjer og gemmer sig under lillebrors tæppe. Trunte Lunte finder ud af, at det faktisk er ret sjovt at få en lillebror, og hun får selv en bamsebaby så hun også kan passe en baby og give ble på ligesom mor.
Anbefalelsesværdig børnebog til de mindste.

Trunte Lunte på stranden &
Trunte Lunte får en lillebror
Tekst: Anne Holst Moulvad
Illustrationer: Anne Louise Laugesen
28 sider (hver)
Forlagt TrunteLunte
Jan Vandall