Drengen med sølvhjelmen er fra 1999, bogen blev filmatiseret i i 2006, og nu forelægger den altså som graphic novel. Det giver nogle andre muligheder end både bog og film, og det dystopiske element har virkelig fundet sin plads i denne mørke verden, hvor forældre sælger børn der ikke passer ind i idealtilværelsen. Umiddelbart en realistisk verden men også et sted, hvor folk ikke altid tror på, at forældre kan finde på at sælge deres børn, og samtidigt ikke undrer sig over et sæt  vinger på en baby.

Jon får en dag en lillesøster. Hun har sorte vinger. Forældrene er ikke helt tilfredse, men Jon elsker hende fra første sekund. Stor er hans forbavselse og sorg, da han en dag kommer hjem fra skole og opdager, at hans forældre har solgt hende. Jon drager ud for at finde hende. Undervejs møder han Michum der efter en hurtig fyring fra jobbet tager med Jon ud for at lede. Michum minder i fremtoning om afdøde Master Fatman og har også en fod inden for musikbranchen. Derudover er han et praktisk bekendtskab. Det umage par udvikler et særligt venskab, og det er helt fint, for de står overfor adskillige udfordringer.

De  finder Jons lillesøster sammen med andre bevingede babyer og planlægger en befrielsesaktion. Det går både bedre og værre end forventet.

Det er stadigt en rigtig god historie, og det er også stadig en kommentar til det samfund der ikke altid har helt så meget rum til skæve eksistenser, at det gør noget. Illustrationerne udvider fortællingen visuelt og gør den let at læse.

Drengen med sølvhjelmen

Hanne Kvist

Illustreret af Rasmus Meisler

140 sider

Målgruppe: 11+

Høst & Søn

Udgivet: 30.10.2019

Birte Strandby