Tredie og fjerde bind af Benni Bødkers børne-science-fiction-serie udkommer samtidigt. Projekt Kerberos sigter hovedsageligt på børn i alderen fra 9 – 13. Serien har en rigtig spændende historie der foregår i fremtidens Japan. Niels Bachs 10 sort/hvide helsides-tegninger i hver bind sidder lige i skabet og giver med sin tegneseriestil en god visuel indsigt og fremdrift i fortællingen.
Hovedpersonen, drengen Fumi, er et ud af 12 børn der er født med særlige evner. Det er lykkedes for militærets videnskabsmændene at udvikle med forskellige og utroligt stærke evner, der alle på en eller anden måde kan udnyttes til at effektivisere krigsindsatsen.

Folk bor i enorme lukkede byer med giftigt ingenmandsland mellem sig. Der er ingen klar magtstruktur. Den kriminelle Yakuza og andre organisationer har så stor magt at de kæmper mod militæret. Byer kæmper mod hinanden og der grænsezoner med aktive kampe og bombardementer.
Det er svært at se hvem der er de gode, og den bortførte Fumi har kun sit instinkt at rette sig efter, da han ankommer til Futuropolis. Her møder han andre af de evnerige børn, som pigen Kantaro, der kan tale telepatisk og befinder sig i en glasbeholder. Der er også pigen Idu hvis krop kan helbrede sig selv og endda danne nye organer, hvilket Yakuzaen har udnyttet til en konstant høst af hendes organer i salgsøjemed.

Soldater henter Fumi fra Futuropolis med magt for at tage ham Akateku militærbasen. Ude i den giftige zone kommer de i kamp med de lokale beboere der overlever i det ørkenlignende ingenmandsland. Da det ser slemt ud for soldaternes kolonne kommer et af deres levende hemmelige våben frem. En pige der er udviklet til en cyborgkampmaskine, Juki, og hun får hurtigt ryddet op blandt fjenderne. Men da Fumi finder ud af soldaterne kæmper mod ser ud til at kæmpe mod hans venner må han søge dybt i sig selv efter sin specielle evne for at bryde militærets hold på Juki.
Mens bomberne falder søger Fumi mod Skyggebyen.

Spændingen holdes bestemt ved lige, og man vil gerne vide hvordan det hele udvikler sig. De store bogstaver er tydelige og reducerer ordmængden så børnene har gode muligheder for at få tilfredsstillelsen ved at komme gennem hvert bind på rimelig tid, men det gør selvfølgelig at den samlede fortælling løber lidt op i pris for Projekt Kerberos er en serie hvor man helst skal følge fra starten – og man vil ganske sikkert meget gerne følge med til sidste bind.

Projekt Kerberos 3 & 4
Futuropolis
Cyborgen
Forfatter: Benni Bødker
Ill.: Niels Bach
80 sider hver
Forlag: Gyldendal
Udg.. 06.12.2010
Jan Vandall