Nour og Nora er veninder, og Nour og hendes forældre bliver inviteret med til bryllup, da Noras mor skal giftes med Gry.

Blandt børnene i gården er der filosofiske samtaler om at have flere forældre af samme køn og om kun at have en forældre.

Nora glæder sig til brylluppet, men er bekymret for, om mor mon elsker Gry højere end hun elsker Nora. Heldigvis kan mor berolige Nora på det punkt, og Nour er klar til at trøste, når Nora har problemer.

Brylluppet forløber godt. Præstens tale er rigtig lang, men resultatet er fint nok, og det bliver en god fest.

Der er dobbeltsidede illustrationer på alle sider, farverige og collageagtige. Tydeligvis er personernes hårpragt hentet fra billeder af garn, mens andre dele er tegnet eller malet. Det er behagelige billeder, og på flere af siderne er der spørgsmål til læseren, som for eksempel: Hvem er I i din familie? Eller: Hvis du skulle have noget blåt med til brylluppet, hvad skulle det så være?

Generelt en sød og let introduktion til det faktum, at familier kan være sammensat på mange forskellige måder, og forældre elsker deres børn uanset hvordan familien hænger sammen. Samtidigt er venskabet vigtigt, og Nora og Nour støtter hinanden.

Der er udmærkede budskaber i bogen, der nok kan læses for børn fra ca. fire år. Personerne er gode og rare, og udover Noras bekymring for om mors kærlighed holder, er både Nour og Noras udfordringer få og små.

De voksne emmer af ro og hygge. Der lugter af chokolade i Noras lejlighed, og Gry har venlige øjne og en kjole der ligner en lyserød skumfidus

Det er en venligsindet bog, der også fortæller om, hvordan et bryllup kan forløbe. Selve historien tjener mest til oplysnings- og samtaleprojekt, og der er hverken konflikter eller bullies til at sætte al godheden i relief, så resultatet bliver en lille smule stilfærdigt.

Nour og Nora skal til bryllup

Camilla Kaj Poulsen

28 sider

Rebel with a Cause

Udgivet: 24.03.2022

Birte Strandby