Den fantastiske tegneserie om det antikke Rom på kejseer Neros tid. Vi følger den unge adelsmand Muranas skæbne i den farlige og uberegnelige tid under det kejserlige enevælde. Nero er kejser med gudestatus, så der er ingen grænser for hans magt. Ligegyldig hvor horrible handlinger han foretager sig, så er hans ord ubrydelig lov – og Nero forstod virkelig at udnytte og misbruge dette privilegie til det yderste.
Som det er i sådanne hirakiske samfund, smitter denne guddommelige status af på hans adelsmænd og generaler. Alle med en ‘kasket’ skal ubetinget adlydes af deres foresatte, og slaver er kun at betragte som husdyr eller lænkehunde. Værdien ligger i deres salgspris, så slaver med særlige evner f.eks. til at slås som gladiatorer er naturligvis værdifulde, og de kan i sidste ende være så heldige at blive frigivne eller kunne købe sig selv fri.
Denne 8-binds serie er en ren guldgrube for både for tegneserie-entusiaster og historie-interesserede. Historien er bygget på gamle romerske skrifte både hvad angår indhold og med hensyn til, hvordan det  romerske samfund fungerede, og hvordan dagligdagen var for Roms indbyggere. Vi følger både Neros hof, adelsmænd og den almindelige befolkning.
De fantastiske tegninger af Roms bygninger holder sig til gamle tegninger og de mange overleverede bygninger, monumenter og ruiner fra kejsertiden. Man kan med stor fornøjelse studere den omfattende detaljerigdom i tegningerne, der er lavet med nærmest fotografisk nøjagtighed. Udsmykninger af husene, klædedragter, rustninger og interiører er alt sammen tegnet med stor autoritet og virker næsten filmisk ægte. Det føles nærmest som selv at færdes i det gamle Rom og se ind til folk.
Desuden er det et spændende og fængende historie, der også indeholder forfatternes bud på, hvordan den store brand, der ødelagde omkring en fjerdedel af den stolte millionby, startede, og hvordan den blev indledningen til de første store forfølgelser af de kristne.
Murena er fejende flot tegneseriekunst. Den både rigtig godt underholdende og et ganske lærerigt visuelt indtryk af den evige stad og dens indbyggere for knap 2000 år siden.
Tekst & ill: Jean Dufaux &  Philippe Delaby
4 bind (5 – 8) i box, ialt 214 sider
Forlag: Faraos Cigarer
Udg.: 2011
5 glober