Kollektiv roman om en gruppe unge færinger. Romanen foregår i Torshavn, og vi følger de unge på skift. Således handler et kapitel om Erla der er blevet uvenner med sin bedste veninde Bjørt, fordi de har forelsket sig i den samme dreng. Det næste kapitel handler om Bjørt og forelskelsen i Rani, og det næste handler om Rani og hans komplicerede forhold til en døende mor og en fraværende far. Hver af de unge tumler med vanskeligheder af den ene eller anden art. Suni er bøsse og har det svært med det:

… eyeliner er lidt over the edge. Der er trods alt en grænse for, hvor meget en fredag aften i Torshavn kan bære.

Rebekka lider af anoreksi. Hun bærer rundt på skyldfølelse og mindreværdskomplekser til dels forårsaget af manglende accept fra hendes nu afdøde far, og ethvert forslag om mad betragter hun som et forsøg på overgreb, hvad der belaster hendes venskab med Asla, der øjensynligt alligevel ikke forstår anoreksiens dilemmaer.

I baggrunden huserer bønnemøderne og en religiøsitet, der gør den ene til hellig og den anden til tvivler, og i forgrunden står den på seksuel dæmring, joints/druk og besværlige forældre.

Romanen slutter omtrent, hvor den begyndte – med følgerne efter en fest. De unges kriser – for en sådan har de alle – er gengivet med stor indføling. Princippet med at en person introduceres i et kapitel for så at blive hovedperson i det næste, hvor den tredje hovedperson introduceres, er også set hos Anders Bodelsen (Blæsten i alleen). Som kapitlerne skrider frem giver det en ret præcis skildring af ungdomsmiljøet.

Skriv i sandet

Marjun Syderbø Kjelnæs

Oversat af Hugin Eide

185 sider

Forlaget Torgard

Udgivet: Oktober 2012

Ungdomsroman

Birte Strandby