Hjælp til afhængighed

Anna Marie Aggerholm er født i 1957 på en gård, hvor alkohol overhovedet ikke var til stede. Alligevel har hendes liv præget af netop alkohol. Først som djævelsk besat af at indtage stærke drikke, da hun som ung kom ind i  et andet miljø. Hun havde nær mistet livet. Nu ser hun det som sit livs mission at hjælpe alkoholikere og deres pårørende til en tilværelse uden  den svøbe, sorg og ulykke , som alkohol betyder for familierne.

Anna Marie Aggerholm har nu i flere år arbejdet som rådgiver og terapeut i behandling af alkoholafhængighed og holder foredrag om egne erfaringer og hvad sygdommen gør ved de pårørende.

I bogen slår forfatteren fast, at alkoholisme er en sygdom, som udvikler en kemisk afhængighed. Dermed mistes evnen til selv at bestemme, hvor meget der skal drikkes.

Anna Marie Aggerholm indleder med at fortælle sin egen historie, om da hun  var i alkoholens vold, og hvordan det også prægede sønnen Toms opvækst og forholdet til den øvrige familie.

Hun kom ud af de stærke drikkes kløer og tog en uddannelse i behandling af afhængighedssygdomme.

Bogen er fyldt med gode råd til ægtefæller, kolleger m.v., om hvordan de skal omgås et menneske, der er alkoholiker og hvordan han/hun bringes til at erkende sin sygdom og komme i behandling.

Det er Anna Marie Aggerholms håb, at læsere kan få mod og styrke til at hjælpe den syge ud af det skadelige alkoholforbrug.

Behovet er derude. Op mod 25 procent af befolkningen vurderes på et eller andet tidspunkt i livet at være i en stilstand af afhængighed af alkohol, medicin eller illegale stoffer, oplyser Henrik Thiesen i forordet. Han er speciallæge i almen medicin og leder Opsøgende SundhedsTeam i Københavns Kommune.

Kong Alkohol i spadseredragt og høje hæle

Forfatter Anna Marie Aggerholm

120 sider

Udgivet: 2022

Saxo Publish

Anmelder Bjarne Gregersen