Du skal fortælle den vigtigste historie i din tid.

Jorden ville gå under og kun dem, der tror, vil reddes.

Det er hørt før, men denne gang kommer det fra en skeptisk dansker, der som formodentligt mange andre medlemmer af den danske folkekirke betragter religion som et sæt leveregler, barnedåb, bryllup, begravelse, der kan danne rammen om tilværelsen.

Charlotte Rørth har to gange haft den oplevelse at møde Jesus. Det finder sted i Úbeda i det sydlige Spanien. I nabobyen Baeza kontaktes hun af en kvinde, der erklærer, at hun, Charlotte Rørth, er udvalgt, og efterfølgende oplever hun Jesus i sakristiet i Úbeda. Han er maskulin, forførende, uimodståelig, hans udstråling er stærkere end erotisk,

Jeg rystes af erkendelsen af, hvor tæt elskov og tro ligger på hinanden.

For forfatteren er oplevelsen omvæltende, og det bliver ikke ved det. Hun kan også se farver uden om andre mennesker – auraer. Der kommer på et tidspunkt gule stråler ud af hendes fingre, og den yngste søn klager over, at hun giver stød. Ydermere er der sket både en psykisk og en fysisk forandring med hende.

Forfatteren opsøger forskellige mennesker indenfor den medicinske og teologiske verden for at høre, hvad de mener der er sket. Selv hælder hun i en periode til en teori om epilepsi, fordi nogle epileptikeres oplevelse umiddelbart før et anfald kan minde om hendes, men det afviser lægerne som mulighed.

Familien har ingen vanskeligheder med at acceptere hendes oplevelse. Den ældste søn har endda mulighed for erfaringsudveksling på grund af en nærdødsoplevelse i forbindelse med en bilulykke.

Rørth går videre med sin søgen efter en forklaring og falder i den forbindelse over udtrykket Kundalini awakening og påstanden om, at der er en dimension uden for vor tid, bekræftet af T.S. Eliot.

And the end and the beginning were always there

Bogen berører mange spændende områder men er ikke nødvendigvis overbevisende.

Charlotte Rørth

192 sider

Informations Forlag

Udgivet: 30.01.2015